Bij een fotoshoot komen een aantal dingen kijken die belangrijk zijn. Het tijdstip van de dag,  het licht, het weer, kledij, ...Hier vind je alvast wat tips.

 

Het tijdstip van de dag

Belangrijk voor een goede outdoor shoot!  's Morgens vroeg bij zonsopgang of een uur voor zonsondergang (The Golden hour) levert de mooiste resultaten op, als het licht zacht is en warm. Ik ben helaas geen ochtendmens dus ik verkies late namiddag en zonsondergang :)

 

Het weer en de seizoenen

Dat heb je niet onder controle. Door de regen gaan we niet (hoewel dat misschien ook wel eens leuk zou kunnen zijn!) en je denkt misschien meteen aan lentegevoel en zwoele zomeravonden maar dacht je ook aan de kleuren in de herfst, uitwaaien, de winterzon, sneeuwballen gooien, ... outdoor fotografie. Wie durft?

 

Kledij

Ahaaa! Daar kunnen we ons op voorbereiden. Kleed je casual, je eigen stijl, doe aan wat je graag draagt en je goed in voelt. Hou wel rekening met kleuren, stem ze op elkaar af, partners en kinderen. Vermijd te drukke prints. 

 

Kinderen

Kinderen moeten op hun gemak zijn. Neem spullen mee die je kind kunnen helpen om te ontspannen, verveling tegen te gaan of te troosten. Een favoriete knuffel, fopspeen of een koekje kunnen wonderen doen. Een fotoshoot met kinderen mag ook niet onnodig lang duren, vooral kleine kinderen verliezen snel  hun aandacht. Ik probeer te zorgen voor genoeg afwisseling en ontspanning

 

Tot slot:

Relax en wees jezelf.